رژيم غذايي نامناسب، استفاده از غذاهاي چرب و پركالري، فرهنگ ناصحيح استفاده بيش از حد از غذاهاي فوري (فستفودها) نظير پيتزا، سس مايونز، فرهنگ نادرست مصرف زياد گوشت قرمز در جامعه و زندگي كمتحرك ماشيني در كشور ما باعث شده است افراد زيادي به مشكل بالا بودن چربي و كلسترول خون يا چاقي مبتلا باشند.
اولين و بهترين راه براي كاهش يا رفع اين مشكل، اصلاح رژيم غذايي است. يكي از مهمترين توصيههاي غذايي، كاهش مصرف گوشت قرمز و برنج و استفاده بيشتر از سبزيجاتي نظير كلم، كرفس، هويج، كاهو، اسفناج، كدو و ... در رژيم غذايي روزانه است. مرف بيشتر غذاهاي دريايي و ساير تركيبات حاوي روغن امگا 3 نيز توصيه ميشود.
گياهان دارويي زيادي نيز وجود دارد كه كاهشدهنده چربي خون نيز هستند مانند:
* دمكرده آويشن كه از ديدگاه طب سنتي ايران دفعكننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پايين آورندههاي مناسب چربي خون محسوب ميشود.
* مصرف روزانه يك قاشق چايخوري پودر يا نيمكوب شده سياهدانه يا دانه تره هم ميتواند در كاهش چربي خون نيز تأثير داشته باشد.
* سير، سويا، گشنيز، جعفري و شويد از سبزيجات موثر در كاهش چربي و كلسترول است. به عنوان مثال، نوشيدن دمكرده شويد و ليمو عماني يك ساعت پس از غذا ميتواند در كاهش سطح كلسترول و چربي خون موثر باشد.
* چاي پور (Puer) يكي از معروفترين انواع چاي چيني است كه داراي خواص بسيار قوي كاهنده چربي و كلسترول است.
* دم كرده پوست نارنگي و زنجبيل نيز ميتواند موثر باشد.
* جومينگ ز (Jueming ze) نيز گياه بسيار موثري در كاهش چربي، كلسترول و قند خون است.
* نوشيدن دمكرده زينان و عناب نيز در اين امر موثر است.
* مصرف سماق همراه غذا نيز به دليل تأثيراتي كه روي صفرا دارد، ميتواند تأثيرات مناسبي در پايين آوردن چربي خون داشته باشد