منابع دريافت نمك چيست

گروه كارخانه جات گل نمك / نمك خاور ميانه

منابع دريافت نمك چيست

۸ بازديد

مي‌توان از مهم‌ترين منابع دريافت نمك در رژيم غذايي به نمك آشپزخانه و سفره كه زمان طبخ يا سر سفره به غذا اضافه مي‌شود، انواع غذاهاي آماده مانند سوسيس، كالباس،‌همبرگر و ...، انواع كنسروها مانند كنسرو خورش‌ها، كنسرو سبزيجات و ..، انواع تنقلات شور مانند چيپس، چوپ شور و ...،لبنيات شور مانند پنير، دوغ و كشك، انواع شور مانند خيار شور، كلم شور و ...، ترشي‌ها، آجيل و مغزدانه‌هاي شور مثل پسته، بادام، فندق، گردو و ... اشاره كرد.

براي پيشگيري از افزايش فشار خون و بيماري‌هاي قلبي بهتر است به نكاتي از قبيل كاهش ميزان نمك در هنگام پخت غذا، اجتناب از مصرف بي‌رويه نمك و عدم استفاده از نمكدان بر سر سفره، محدود كردن مصرف مواد غذايي كنسرو شده و بسته بندي شده، زيرا اين مواد داراي مقادير زيادي نمك هستند، استفاده از سبزي‌هاي تازه و معطر، سير، ليمو ترش، آب نارنج، آويشن، شويد و ... در غذا به جاي نمك براي بهبود طعم غذا، كاهش مصرف غذاهاي شور مانند آجيل شور،‌ انواع فرآورده‌هاي غلات حجيم شده مانند پفك، چيپس، انواع شور نظير خيار شور و كلم شور، ‌ماهي دودي، سوسيس و كالباس، كاهش مصرف موادي كه حاوي جوش شيرين هستند؛ جون شيرين كه ممكن است براي ورآمدن و پف كردن انواع نان و كيك به كار رود داراي مقدار زيادي سديم (عنصر موثره نمك) است. بنابراين در افرادي كه به علت ابتلا به بيماري محدوديت مصرف نمك دارند مصرف مواد حاوي جوش شيرين هم بايد بسيار محدود شود.

از نمك تصفيه شده استفاده كنيد

نمك تصفيه نمكي كاملا بهداشتي بوده كه ناخالصي‌هاي آن حذف شده است. نمك خوراكي بايد از نوع يددار و تصفيه شده باشد. نمك‌هاي تصفيه شده يددار به دليل خلوص بالا ميزان يد را بهتر و به مدت بيشتر حفظ مي‌كنند. نگهداري و ذخيره كرودن نمك يددار به مدت طولاني مثلا بيش از يكسال موجب از دست رفتن بخشي از يد آن مي‌شود. براي حفظ يد در نمك، بايد نمك را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستيكي، چوبي، سفالي و يا شيشه‌هاي رنگي و تيره نگهداري كرد و جهت اضافه كردن آن به غذا در زمان طبخ، نمك را در انتهاي پخت اضافه كرد تا يد آن در حداكثر مقدار حفظ شود.

نمك تصفيه نشده به علت داشتن ناخالصي در افرادي كه سابقه بيماري‌هاي گوارشي، كليوي و كبدي دارند و حتي مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتي‌هاي گوارشي، كليوي، كبدي و حتي كاهش جذب آهن در بدن مي‌شود.

اجتناب از خريد نمك با عنوان "نمك صنعتي"

همواره به تاريخ مصرف نمك و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روي بسته بندي نمك‌ها توجه كنيد. دقت كنيد كه عبارت «نمك يددار تصفيه شده» بر روي بسته بندي نمك درج شده باشد و از خريد هرگونه نمك با عنوان «صادراتي صنعتي» خودداري كنيد. نمك و غذاهاي شور بايد به مقدار بسيار كم مصرف شود و همان مقدار كم نمك نيز فقط از نوع تصفيه شده يددار باشد.

ناخالصي‌هاي موجود در نمك دريا سرطان‌زا هستند

به گزارش ايسنا، گاهي مصرف نمك دريا از سوي افراد غيركارشناس به مردم توصيه مي‌شود. نمك دريا به نمك حاصل از تبخير آب دريا گفته مي‌شود. اين نمك، تصفيه نشده و داراي انواع ناخالصي‌ها از جمله فلزات سنگين است كه خطر سرطان‌زايي آنها به اثبات رسيده است. علاوه بر ناخالصي‌، ميزان يد آن كم يا حتي فاقد يد بوده و نياز روزانه بدن به يد را تامين نمي‌كند. هرچند نمك دريا حاوي مواد معدني از جمله فلوئور و پتاسيم است، اما با توجه به اينكه در مصرف مقادير زياد آن، اين املاح تامين مي‌شوند، اين ويژگي نمك دريا بسيار كم اهميت بوده و ارزش كاربردي ندارد. در صورتي نمك دريا مي‌تواند مصرف خوراكي داشته باشد كه در قالب استانداردهاي موجود، مجوز توليد و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.