آشنايي با 11 خاصيت گل كلم

گروه كارخانه جات گل نمك / نمك خاور ميانه

آشنايي با 11 خاصيت گل كلم

۱۲ بازديد

گل كلم، گياه بومي شمال شرق مديترانه در حال حاضر در بيشتر كشورها كشت مي‌شود.

گل كلم را مي‌توان خام، پخته يا به صورت ترشي مصرف كرد هر چند كه ارزش غذايي گل كلم خام بيشتر است.

 

-1 پيشگيري از سرطان

مصرف گل كلم، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌هاي پروستات، سينه، روده، تخمدان و مثانه را كاهش مي‌دهد. محققان كانادايي در بررسي‌هاي خود دريافتند مصرف نصف پيمانه گل كلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد كاهش مي‌دهد.

مصرف گل كلم همراه با زردچوبه در سلامتي مردان موثر است

سرطان پروستات دومين عامل مرگ از سرطان در مردان آمريكا مي‌باشد. هرساله 500000 مرد بر اثر سرطان پروستات مي‌ميرند كه اين آمار نسبت به هند كه در رژيم غذايي خود از گياهان خانواده براسيكا و ادويه‌جات استفاده مي‌نمايند، بيشتر است. تركيب گل كلم و زردچوبه بسيار خوشمزه و خوش طعم مي‌باشد. بهترين راه براي تهيه اين غذا به اين صورت است كه ابتدا گل كلم را تكه، تكه مي‌كنيم و براي تقريباً 5 تا 10 دقيقه آن را نگه مي‌داريم. اين مرحله سبب توليد فنيل ايزوتيوسيانات (phenethyl isothiocyanate) مي‌شود كه به كاهش رشد سلول‌هاي سرطاني كمك مي‌كند. اين ماده زماني كه گل كلم تكه شده باشد توليد مي‌شود اما با گرم كردن آن توليدش متوقف مي‌گردد. مقداري زرد چوبه به آن اضافه مي‌نماييم و روي حرارت ملايم با اضافه نمودن كمي سبزيجات به مدت 5 دقيقه گرم مي‌كنيم و سپس همراه با كمي نمك، فلفل و روغن زيتون آن را خوش طعم تر نماييد.

 

 

-2 كمك به هضم بهتر

گل كلم منبع خوبي از فيبر رژيمي محسوب شده كه براي هضم بهتر غذا از اهميت اساسي برخوردار است. اگر به مقدار كافي فيبر در برنامه غذايي خود داشته باشيد مواد غذايي به نرمي از روده‌ها عبور مي‌كنند. تركيبي در گل كلم موسوم به «گلوكورافين» وجود دارد كه مي‌تواند از شكم و روده‌ها در برابر ابتلا به برخي بيماري‌ها از جمله سرطان و زخم معده پيشگيري كند.

سولفورافان موجود در گل كلم، ماده شيميايي سرطان زا را از بين مي‌برد و مانع

از رشد سلول‌هاي سرطان مي‌شود

-3 منبع آنتي‌اكسيدان‌ها

گل كلم، حاوي مقادير فراواني از آنتي‌اكسيدان‌ها بوده كه مي‌توانند از ابتلا به انواع سرطان‌ها، بيماري‌هاي قلبي و سكته مغزي پيشگيري كنند. آنتي‌اكسيدان‌ها، همچنين در تخريب راديكال‌هاي آزاد كه موجب پيري زودرس مي‌شوند، داراي اهميت اساسي هستند.

 

-4 ضد التهاب

وجود اسيدهاي چرب امگا 3 و ويتامين K در اين سبزي، به پيشگيري از ايجاد التهاب مزمن كه منجر به برخي بيماري‌ها مانند آرتروز، سرطان، دردهاي مزمن و بيماري‌هاي خاص روده مي‌شود، كمك موثري مي‌كند.

 

-5 مفيد در بارداري

گل كلم داراي مقادير فراواني فولات (B9)، يك ويتامين B كه براي يك بارداري سالم توصيه مي‌شود، است. كمبود فولات در زنان باردار مي‌تواند منجر به بروز برخي بيماري‌ها از جمله ايجاد برخي نقايص هنگام تولد و نيز كم وزني نوزاد شود.

 

 

 

-6 منبع ويتامين‌هاي گروه B

علاوه بر فولات، گل كلم سرشار از ويتامين‌هاي ديگر مهم B مانند نياسين، ريبوفلاوين، اسيد پانتوتنيك و تيامين نيز هست.

 

-7 كمك به سلامت قلب

گل كلم به روش‌هاي بسياري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در فرد پيشگيري مي‌كند. گل كلم داراي ماده‌اي موسوم به آليسين است كه احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي و سكته مغزي را كاهش مي‌دهد.

 

-8 كمك به كاهش وزن

گل كلم ماده غذايي فوق‌العاده‌اي براي كاهش وزن محسوب مي‌شود چرا كه كم كالري بوده و به روش‌هاي مختلف مي‌توان از آن استفاده كرد براي نمونه مي‌توانيد آن را درون انواع سالادها رنده كرده و يا همراه با برنج آن را بپزيد و يا آن را پخته و پوره كرده سپس آن را با پوره سيب‌زميني مخلوط كنيد.

 

 

-9 تقويت حافظه

تازه‌ترين مطالعات نشان مي‌دهد مصرف برخي انواع ميوه و سبزي‌ها به ويژه گل كلم مي‌تواند حافظه را تقويت كند. عصاره پنج نوع ميوه و سبزي شامل گل كلم، سيب زميني، پرتقال، سيب، و تربچه حاوي موادي است كه تأثير آن‌ها مشابه داروهاي درمان آلزايمر است. بيشترين ميزان اين ماده در گل كلم يافت مي‌شود.

دانشمندان در مطالعه‌اي مشاهده نموده‌اند كه غذاهايي كه حاوي ويتامين C هستند مانند گل كلم از التهابات استخواني مانند آرتروز جلوگيري مي‌نمايند

بيشتر داروهاي درمان آلزايمر نقش بازدارندگي آنزيم استيل كولين استراز را دارند كه عامل تجزيه پيام‌رسان عصبي استيل كولين است. هرچند پيش از اين هم دانشمندان مي‌دانستند برخي سبزيجات معمولي خواص ضد استيل كولين استراز دارند، اما هيچ تحقيق مفصلي در اين زمينه انجام نشده بود. مطالعه جديد اين تأثير را در تمامي اين پنج نوع ميوه و سبزي تاييد مي‌كند. گل كلم بيشترين تأثير را داشت به همين خاطر تحقيقاتي براي شناسايي عامل اصلي اثرگذار در گل كلم انجام شد. محققان دريافتند اين ماده موثر گلوكوسينولات (glucosinolates) است كه دسته‌اي از تركيبات است كه در تمام خانواده كلم‌ها يافت مي‌شود.

 

 

-10 دفع سموم توسط كبد

همان طور كه مي‌دانيم گياهان Cruciferous حاوي گلوكزينولات و تيوسيانات ( glucosinolates and thiocyanates) مي‌باشند. اين مواد توانايي كبد را براي دفع مسموميت بالا مي‌برند.

اگر مولكول‌هاي سمي به سرعت توسط كليه از بين نروند، مي‌توانند همه سلول‌ها را از جمله DNA، تخريب نمايند. اين تخريب مي‌تواند باعث رشد غير قابل كنترل سلول‌ها گردد.

 

 

-11 جلوگيري از ابتلا به آرتروز

دانشمندان در مطالعه‌اي مشاهده نموده‌اند كه غذاهايي كه حاوي ويتامين C هستند مانند گل كلم از التهابات استخواني مانند آرتروز جلوگيري مي‌نمايند. يافته‌هاي جديدي كه در سالنامه بيماري‌هاي رماتيسم منتشر شده است نشان داده كه اين مطالعات بر روي 20000 فرد انجام گرفته كه قبل از شروع اين آزمايشات هيچ‌گونه بيماري آرتروزي نداشته‌اند.

آزمايشات نشان دادند افرادي كه مصرف غذاهاي حاوي ويتامين C در آن‌ها كمتر است 3 برابر ريسك ابتلا به آرتروز در آن‌ها بيشتر از افرادي است كه مصرف غذاهاي مملو از ويتامين C در آن‌ها زياد است.

 

چگونگي انتخاب و نگهداري گل كلم

در انتخاب گل كلم بايد به تميزي، سفيدي و بهم پيوستگي آن (گلچه ها از هم فاصله نداشته باشند و به هم پيوسته باشند) توجه نمود. از خريد گل كلم‌هايي كه سياه شده‌اند و يا لكه‌هايي سياه داشته باشند و همچنين گل‌كلم‌هايي كه گل‌هاي كوچكي در آن‌ها ظاهر شده است خودداري كنيد.

 

خواص گل كلم به طور خلاصه

* آليسين موجود در گل‌كلم باعث سلامت قلب و كاهش خطر سكته مي‌شود.

* سلنيوم و ويتامين C در اين گياه تقويت كننده سيستم ايمني بدن است.

* از آن جا كه سرشار از فولات است، در رشد و تكثير سلول موثر است.

* فيبر گل كلم سلامت روده بزرگ را بهبود مي‌بخشد و مانع از بروز سرطان مي‌شود.

* به تازگي محققان دريافتند كه گل كلم حاوي ماده اي به نام «ايندول-3 كاربينول» است كه مانع از بروز سرطان سينه و سرطان‌هاي ديگر مربوط به زنان مي‌شود.

* مواد موجود در اين گياه توانايي كبد را در خنثي سازي ماده سمي افزايش مي‌دهد. خاصيت سم زدايي دارد.

* سولفورافان موجود در گل كلم، ماده شيميايي سرطان زا را از بين مي‌برد و مانع از رشد سلول‌هاي سرطان مي‌شود.

* نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد، فيتوكميكال موجود در گل كلم خطر بروز سرطان‌ها را كاهش مي‌دهد.

* مصرف يك پيمانه گل كلم پخته شده، نصف ويتامين C مورد نياز بدن در روز را تأمين مي‌كند.

* ويتامين K و اسيد چرب امگا 3 در آن التهاب را كاهش مي‌دهد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.